1. Mióta vagy SzaunaMester?

Hivatalosan 2011.10.09-én kaptam kezembe a szaunamesteri képzésért járó oklevelet Kocsis Ibolya tanár nőtől!

tompek-attila.jpgTompek Attila
forrás: Facebook

2. Miért lettél SzaunaMester?

A Büki Gyógyfürdő Rt-nél építettek egy új szaunavilágot, ahol megkérdezték, hogy ugye szeretnék szaunamester lenni!? Válaszom az volt, hogy bár nem tudom mibe szeretnétek belerángatni, de annyi minden voltam már, így elvállalom!

3. Mi motivál?

Egyrészt a testi-lelki egészségemet segíti! Fáradt vagyok felfrissít, megsérülök edzés közben, gyorsabban regenerálódok, stb. Másrészt a szaunázásban résztvevő emberek pozitív, segítőkész társadalom! Élvezem ennek minden előnyét!

4. Ki a példaképed?

Nincs példaképem! Több szaunamester munkája tetszik a szaunában, de senkivel nem cserélném el az életemet!

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Jó alapokkal vannak ellátva az általam ismert szaunamesterek idehaza! Ennyi alap elég, hogy bárhol a világban megállják a helyüket. Folyamatosan fejlődik a szaunamesteri képzés, továbbképzés is! A szakma még mindig gyerekcipőben jár, van hová fejlődni idehaza és külföldön is!

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Ausztriában dolgozok közel három éve szaunamesterként! Természetesen az anyagi lehetőségek és a munkakörülmények mások külföldön, mint idehaza voltak. Ráadásul egy kb. 70 fős szaunában tartom nap, mint nap a felöntéseket, ahol azért már lehet látványos dolgokat is alkotni! Gondolok itt a ventillációra!

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Mikor kikerültem Ausztriába megmosolyogtak a vendégek, hogy nem a klasszikus ventillációkat használom a felöntések alatt. Elneveztek Művésznek! Most már a törzsvendégek elvárják tőlem, hogy legyen a programban valami extra!

Vegyesen használom a klasszikus és show hatású elemeket. Kedvemtől, vendégek összetételétől és erőállapotomtól függ, hogy százalékosan mennyit használok az egyik illetve másik elemből! Show elemeknél jobban elfáradok, így ezeket kedvelem jobban!

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Azt nem tudom! De azt tudom, hogy még mennyit szeretnék elsajátítani! Folyamatosan gyakorlok!

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Amíg Minisztériumi szinten nem állnak a népszerűsítés mellé (iskolai oktatásban ismeret szintjén oktatni, egészségügyben prevencióként, gyógykezelésekben javasolni, reklámkampányokban hirdetni stb.) addig nem látom esélyét, ennek a magas statisztikai adatnak!

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Legyen hobbija a mestersége!

– sajátítsa el az egészséges szaunázás alapjait!
– minimum heti két-három alkalommal menjen szaunázni!
– figyelje önmagát a szaunában és élvezze a szaunázást!
– tudjon meg minél többet a szaunázásról, képezze magát!
– próbálja ki magát versenyeken! (rendezi a szaunázásról alkotott képet, érdekli a környezetét, állandó motivációt biztosít)
– a vendégei lássák, hogy legmagasabb szinten űzi a munkáját, miközben tudja ő mindvégig, hogy ez nem munka, hanem egy fantasztikus szórakozás!

Köszönöm a Válaszokat!

A szaunáSOK kézikönyve!

Az összes dr.Szauna által szervezett eseményt megtalálod a FACEBOOK-on és ITT a blog-on is!
dr.Szauna HÍR(level)EKért KLIKK!
Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK
Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj bátran, klikk IDE!
Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook Instagram YouTube

drSzauna.hu | szaunaSOK.hu | SzauNaTurista.hu | SzaunaZona.hu

szaunáSOK.hu, Magyarország Legnagyobb FÜGGETLEN Szaunás Közössége! Alapítva: 2013!