1. Mióta vagy SzaunaMester?

Lassan 3 éve kezdtem el bontogatni szárnyaimat Bükfürdőn. Hivatalos papírral, viszont csak alig pár hónapja rendelkezem, Ruszkabányai Gittánál végeztem.

jakab-klaudia.jpegJakab Kaludia
forrás: Jakab Klaudia

2. Miért lettél SzaunaMester?

Egyetemi gyakornokként kerültem igazi szaunás közegbe. Már akkor nagyon beleszerettem a fürdő szaunarészlegébe, a szaunafelöntésekbe, sőt már akkoriban kikönyörögtem az akkori vezetőségtől, hogy had próbáljam ki, milyen megtartani egy szaunaprogramot. Bár akkoriban még inkább a túlélésért játszottam :-)!

3. Mi motivál?

A folyamatos szakmai fejlődés. Hogy ne ragadjak le, egy alap szinten, hanem mindig tanulhassak valami újat. 

4. Ki a példaképed?

Szerintem nekem ilyenem nincs. Sok-sok külföldi szaunamester videóit néztem már, és volt ami nagyon megtetszett, de csak személyes és élő tapasztalatok után tudnék valakit a példaképemnek nevezni. 

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Szerintem minden szupi :), es egyre csak többen leszünk. A vezetőség es a vendégek is egyre jobban igénylik ezeket a szolgáltatásokat, egyre jobban megbecsülik őket. Bár még sajnos több helyen látom, hogy összevonják a pozíciókat és a medenceőr, a szaunamester is egyben, de így nem tud megfelelően odafigyelni a szaunák higiéniai állapotára.

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Igen, egyszer talán szívesen kipróbálnám magamat idegen közegben is. Biztosan sokat lehetne tanulni a külföldi mesterektől, vendégektől.

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Jobban szeretem a klasszikot. A letisztult mozdulatokat, a lágy zenéket, a tiszta illóolajokat. Nekem ez sokkal intenzívebb élményt ad. Ettől függetlenül többször tartok, ha nem is show felöntéseket, inkább úgy nevezném, hogy pörgősebb programokat. 😉

8. Hány legyezés technikát tudsz?

ő. .. Hát …. őőő… passz :-D. Egy párat, nem számoltam meg 🙂 De tudnék meg tanulni, na 🙂 

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Ezt majd a meteorológusok megmondjak 🙂

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Élvezze ki a tanulási lehetőségeket, tanuljon a mesterektől, a vendégektől, járjon el versenyekre, akár nézőként is, a tapasztalatait pedig írja össze mindig. Végezze szeretettel es tisztelettel a szakmáját!

 

Köszönöm a Válaszokat!

dr.Szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok KLIKK!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több… szaunáSOK

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj bátran, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj…

Facebook G+ Instagram YouTube

drSzauna.hu | szaunaSOK.hu | SzauNaTurista.hu | SzaunaZona.hu