2018.02.03. – BallószögAranykor Wellness és TermálfürdőFabula János, Peringer Tibor

Amikor Janó feltette a szaunáSOK csoportba, hogy ismét lesz éjszakai naturista est szaunával fűszerezve, megörültem neki, gyorsan naptárt néztem, s láttam üres még a szombat este, így rögvest be is véstem. Ha jól tudom, 3 hetente van ez a rendezvény Ballószögön.

Tibivel egyeztettem, hogy beférek- e hozzá egy fuvarra, s sikerült is a hátsó ülést lefoglalnom. Este 19 magasságában indultunk, 20 után nem sokkal már az öltözőben voltunk. Régebben már jártam erre, azóta sok minden változott. Az öltöző, zuhanyzó, wc szépen fel lett újítva, szép tiszta, igényes. A fürdőbe lépve feltűnt, mintha régebben sűrűbb lett volna a növényzet, tájékoztattak, hogy jól emlékszem, valóban meg lettek ritkítva, hiszen a fürdőtér is felújításon esett át. Ám itt a levegő nagyon fülledt volt, szinte vágni lehetett a párát, ez sajnos az egész est alatt nem változott. Itt ebben a térben található egy nagy meleg vizes medence, egy kisebb forró vizű termál medence, s a benti kis szauna, a kis gőzzel és egy merülő medence is. A büfét is itt találni, ami igen felszerelt, széles kínálattal bír. Masszázs szobák, gyermekpihenő, sószoba is a fürdőtérből érhető el.

kattints a képre, geléria nyílik

Kint az udvaron található a rönk szauna, ami a legutóbbi itt jártamkor is nagyon tetszett nekem. Kis előteret követően lépünk be a szaunatérbe, amit 2 kályhával láttak el és egy nagy panorámaüveggel. Nem igazán szaunamester barát, mivel a beltérben pont keresztben van a tartógerenda, ami a törölközőpörgetésnek nem igazán kedvez, ettől függetlenül a mesterek maximálisan megbirkóztak a feladattal. Janó és Tibi dupla programot tartott végig, akkora volt az érdeklődés. Itt a menet: sós, sörös, mézes, s majd a végén csokis a gőzben. Szaunának nem csak a gerenda a gyengesége, sajnos a hő nagyon hamar elillan belőle, így a mestereknek olykor rendesen oda kellett magukat tenniük, persze, itt a vendégsereg is az igazán forró, olykor perzselő melegre vágyott, amit meg is kaptak/tunk. Azt viszont semmi sem pótolhatja, hogy a szaunából egyből a friss levegőre lép ki az ember. Ez az érzés felbecsülhetetlen!

Nagyon klassz emberek jöttek össze, 80 fő körül lehetett a vendégsereg. A mesterek fürkészték a vendégek kegyeit, amit maximálisan hoztak is.

Köszönöm az élményt!

dr.Szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok KLIKK!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több… szaunáSOK

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj bátran, klikk IDE!

SzaunaZóna.hu | szaunáSOK.hu

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj…

Facebook G+ Instagram YouTube