1. Mióta vagy SzaunaMester?

2015 őszén szereztem meg szaunamesteri képesítésemet. Kocsis Ibolya volt az oktatóm.

miskolczi-sandor_001.jpgMiskolczi Sándor
forrás: Facebook

2. Miért lettél SzaunaMester? 3. Mi motivál?

Az akkori munkahelyem finanszírozása révén lettem szaunamester, az ő elképzelésük volt, hogy fürdőben a mesterséget képzett szaunamesterek végezzék.  

4. Ki a példaképed?

Példaképem még, ha furcsán is hangzik, de egy Nő, akinek igazán sokat köszönhetek a fejlődésemnek ebben a szakmában. Végh Tímea a szakma nagy mestere mindig segítőkészen mutatja meg nekem azt, amit e szakma épp megkövetel.  

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Egyre nagyobb igény van szaunamesterekre, viszont a szakmában nem könnyű helyt állni. Szívvel lélekkel kell csinálni, ez a titka. Érezzék a vendégek a törődést. 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Szeretném a közeljövőben próbára tenni magam külföldön.  

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Minden programnak megvan a maga helye. Versenyeken természetesen show programokat szoktam tartani.,munkahelyemen pedig klasszikus felöntéseket csinálok legyezési technikákkal fűszerezve.  

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Egyre több legyezés technikát tanultam meg az utóbbi időben. Ezeket kombinálva használom. 

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Egyre több vendég  gyarapítja a szaunázni vágyók körét, de többségük ahogy észrevettem kifejezetten a szaunaceremóniák után mutat érdeklődést. A helyes szaunázásnak még van mit fejlődni. Talán pár év és követni fogják azok is a helyes egészséges szaunázást, akik csak beülnek melegedni.  

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

A most kezdő mestereknek azt tanácsolom, hogy nyitott szemmel járjanak és nézzenek meg több szaunamestert, hogyan is művelik e szakmát.  

 

Köszönöm a Válaszokat!

dr.Szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok KLIKK!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több… szaunáSOK

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj bátran, klikk IDE!

SzaunaZóna.hu | szaunáSOK.hu

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj…

Facebook G+ Instagram YouTube