1. Mióta vagy SzaunaMester?
2016-ban lettem SzaunaMester és ezt a fitnesztermünk 100. szauna programján sikerült is megünnepelni.

nagy_bence.jpgforrás: facebook / Nagy Bence

2. Miért lettél SzaunaMester?

Mindig is szerettem szaunázni, de 2013 szeptemberében volt szerencsém találkozni Végh Tímeával és a szaunáról alkotott képem megváltozott. Akkor elhatároztam, hogy amennyiben lehetőségem lesz, akkor szeretnék olyan embertől tanulni, akitől lehet. 

3. Mi motivál?

Megtaníthatom az embereknek a szauna valódi jelentését, és annak a jótékony hatásait. Jó látni azt, mikor az ismerősök, a barátok első alkalommal, hogy viszonyulnak a szaunázáshoz, és amikor már hívogatnak, hogy mikor lesz a második… 

4. Ki a példaképed?

Több is van, mert mindenki a saját stílusával lenyűgöz: Végh Tímea, Végh Sándor és Szép Boglárka 

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Szerintem jó közösség, összetartó társaság. Azt gondolom, hogy van hova fejlődni bőségesen, csak elkötelezett kell legyen egy SzaunaMester. 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Egyelőre még nem, de nincs kizárva. Ahhoz, hogy érdemlegesen kipróbálhassam magam, sokkal többet kell gyakoroljak. Még jelenleg nem tartom magam annyira jónak, hogy külföldön kipróbálhassam magam, és nem azért mert félénk lennék, csak szimplán rengeteget kellene gyakorolnom. 

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Amennyiben a show felöntés a zenéset jelenti, akkor a show felöntéseket jobban kedvelem. 

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Jó kérdés, szerintem könnyen megtanulok bizonyos technikákat, de idő hiánya miatt nem tudom elég alaposan begyakorolni, ezért erre nem tudok választ adni. 🙂 

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Azt gondolom, hogy ha mindenfajta képzés és kitűnő oktatók lennének, és a jelenlegi szaunamestereket folyamatosan képezve kellene mondanom egy évet, akkor 5 éven belül. Viszont jelenleg azt tapasztalom, hogy kevésbé színvonalas felöntéseket tartanak sok helyen, és ez nagyon rossz hatással van hosszú távon a szaunázásra, így soha nem fog elterjedni Magyarországon, amíg ez jelen van. Az igényes ember, aki ilyennel találkozik, neki egy életre elmegy a kedve a szaunázástól, és szerintem ez így nem jó. 

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Szeressék azt, amit csinálnak. Élvezzék minden percét. Relaxáljanak, és ezt adják át a közönségnek, úgy, hogy egy élmény legyen számukra is, és kívánják a szaunázás jótékony hatásait!

 

Köszönöm a Válaszokat!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több… szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj…

Facebook G+ Instagram YouTube

MindenAmiSzauna.hu | SaunaTours.hu | SzaunaZona.hu | szaunaSOK.hu