1. Mióta vagy SzaunaMester?

 2016 májusában végeztem, Szentgotthárdon a Szauna Szeánsz által szervezett tanfolyamon.

szabo_daniel.jpgfotó: Facebook / Szabó Dániel

2. Miért lettél SzaunaMester?

2014 óta szaunázok rendszeresen, eközben tetszett meg a szaunamesterség. Mindig elbűvölt a törölköző tekerése, az illatokkal való „játék” és a zene, illetve a fények helyes összeállítása. Összefoglalva úgy mondhatnám, hogy magának az egészséges szaunaprogramnak az élményeit szeretném minél több embernek átadni, ezért kezdtem el hobbiként, de nagyon komolyan foglalkozni a mesterséggel. Ezért alapítottuk meg a West Wind Sauna Team Hungary nevű csapatunkat Tótfalusi Rolanddal. 

3. Mi motivál?

Minél szélesebb körben tudjam terjeszteni a helyes és egészséges szaunázást. Kihívás a vendégek szaunás igényeinek sokrétű kiszolgálása. Inspirál, hogy a vendégeknek minél szebb és jobb élményeket adhassak át.

4. Ki a példaképed?

Úgy gondolom, hogy mindenkitől lehet tanulni valamit, ezáltal igazi példaképem nincs, persze vannak külföldi (Robert Heinevetter) és hazai kedvenceim (Tótfalusi Roland) is. Szeretek új és új mestereket megnézni, programjaikat és technikáikat megismerni, ami megfog azt szívesen veszem át és építem bele a programjaimba. Legtöbbet West Wind Sauna Team-es alapító csapattársamtól, Tótfalusi Roli barátomtól tanultam, akivel sokszor együtt készülünk és próbáljuk elemezni és megtanulni az új dolgokat. 

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Nehéz a helyzet, mivel sok szauna még mindig fürdőruhás, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a textilmentes szaunák.
A másik nagy problémát a szaunák méreteiben látom, sok helyen egyszerűen kivitelezhetetlen egy alapszintű program megtartása is. Szerintem az országban jelenleg maximum 10 olyan hely van ahol mindent kielégítő nívós programot lehet megtartani.
Versenyzés terén úgy gondolom, hogy sok ügyes szaunamesterünk van, akik sikeresek lehetnek akár nemzetközi szinten is, ahol azért lássuk be komolyabb szinten van a szaunakultúra. 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Mivel nem főállásban tevékenykedem, úgy érzem, hogy szívesen kipróbálnám magamat külföldön egy-egy rendezvény vagy meghívás keretén belül. Kihívásnak érzem, hogy más kultúrájú embereknek is új élményeket tudjon nyújtani az ember. 

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Mind a két programtípust szívesen tartom, ez sokszor közönség, hely (szaunaméret), időpont (hétköznapi relaxtól – versenyes megőrülésig) függő. Egy jó szaunamester mindenhol otthon érzi magát.

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Sokat, meg se lehet számolni az alap- és látványtechnikákat és azok variációit. Ha valami újat látok és tetszik, igyekszem megtanulni és beépíteni a programomba.

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Szerencsére egyre gyorsabb ütemben terjed a helyes kultúra, így 5 és 10 év közé teszem azt, hogy ismerjék hazánkban az emberek a megfelelő és egészséges szaunakultúra alapjait. 

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Sose csüggedj el, ha valami nem úgy megy, mint ahogy te szeretnéd, semmi sem egyszerű!
Gyakorolj sokat, tanulj másoktól és lásd meg mindenkiben az ő erősségét, amitől te sokat tudsz fejlődni!
A legfontosabb dolog, hogy ha te át tudod élni és élvezni tudod a felöntésed minden percét akkor a vendégek is új élményként fogják azt megélni! 

 

Köszönöm a Válaszokat!

 Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több… szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj…

Facebook G+ Instagram YouTube

MindenAmiSzauna.hu | SaunaTours.hu | SzaunaZona.hu | szaunaSOK.hu