1. Mióta vagy SzaunaMester?

A szaunázás élményével 5-6 évvel ezelőtt találkoztam, beleszerettem ebbe a világba és a 2016-os évben Ruszkabányai Gitta égisze alatt szaunamesterré lettem. Ezt követően szaunamester barátommal Szabó Danival megalapítottuk a West Wind Sauna Team-et.

totfalusi_roland.jpgfotó: Facebook / Tórfalusi Roland

2. Miért lettél SzaunaMester?

Egy osztrák szaunamester barátom vezetett be a zenés tematikus felöntések világába és annyira magával ragadott ez a dolog, hogy megpróbálkoztam én is felöntésekkel, törölköző forgatással. Ebben az évben már a 2017 bajnokság negyedik döntőjére készülök fel.

3. Mi motivál?

A vendégek. Nagyon fontos az, hogy azokat az érzéseket amiket a programok képviselnek maradéktalanul átadjam. A szaunázás ne csak egészséges legyen hanem egy olyan maradandó élményt nyújtson, amit minden vendégünk újra és újra át akarjon élni. 

4. Ki a példaképed?

Nekem személy szerint Jirka Žákovský cseh szaunamester. Tőle sok technikát sikerült ellesnem személyesen is, de úgy vélem mindenkitől lehet tanulni hasznosat.

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Mivel én nem ebben a szakmában dolgozom nincs akkora rálátásom ezekre a dolgokra mint a kollégáimnak. De egy szóval jellemezve; nem egyszerű. Még mindig kevés az olyan hely, ahol egy szaunamestert szakmailag jó körülmények vesznek körül és így nehezebb dolgozni, fejlődni. 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Szerintem eljöhet majd ez az idő is, de mindennek megvan a maga ideje.  

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Show. Az én szívemhez stílusomhoz ez közelebb áll, de természetesen a klasszik programokat is szívesen beiktatom a repertoárba. 

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Szám szerint soha nem számoltam össze, de az alap- és látványelemek szinte mindegyikét használom. 

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Úgy gondolom még 5-10 év biztosan, de ez nagy mértékben függ attól, hogy a fürdők és szállodák mennyire lesznek hajlandóak a szauna kultúrának megfelelő méretű és minőségű szaunákat építeni. A szaunamestereken nem fog múlni, hogy ez az idő rövidüljön, ha így lesz.

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Légy mindig hiteles, szeresd amit csinálsz és higgy benne és akarj fejlődni, tanulni.

 

Köszönöm a Válaszokat!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több… szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj…

Facebook G+ Instagram YouTube

MindenAmiSzauna.hu | SaunaTours.hu | SzaunaZona.hu | szaunaSOK.hu