1. Mióta vagy SzaunaMester?

2007 szeptemberében végeztem mint SzaunaMester.

barath_peter.jpg

kép forrása: facebook

2. Miért lettél SzaunaMester?

Mindig is szerettem szaunázni. Elkerültem az akkor épült és nyíló Egerszalóki gyógyfürdőbe (most Saliris Resort) mint úszómester. Ott nyílt rá lehetőségem, hogy egy ilyen képzésen részt vegyek, igaz akkor még szinte senki sem tudta, hogy mi is ez valójában.

3. Mi motivál?

Az elégedettség, mind a vendégek, mind a magam részéről.

4. Ki a példaképed?

Nincs példaképem! Nagyon fiatal még ez az egész ahhoz, hogy igazi, példaértékű emberek kerüljenek ki belőle. Attól, hogy valaki a legszebben pörgeti a törülközőt, vagy horribilis összegeket tud áldozni a versenyekre, vagy halmozza a díjakat, az számomra nem hordoz igazi értéket.

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Pillanatnyilag kaotikusnak. Szakmailag a munkáltatók részéről nincsenek elismerve. Azon szervezetek pedig akik az oktatással foglalkoznak, vagy szeretnének foglalkozni, vagy akik össze szeretnék ezt az egészet fogni egy nagy családdá, sok esetben ők szítják a belső feszültséget mind szaunamesterek, mind szervezetek és vendégek között.

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Kétes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban! Igen szeretném kipróbálni, de nem szeretek szerepelni. Jó lenne megismerni a külföldi kollégákat, de nem versenyek, hanem inkább a hétköznapi programjaik alatt.

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Nagyon sokáig a klasszik híve voltam, és a hétköznapokban is ezt részesítem előnyben, de egyáltalán nem vetem meg a show programokat, sőt, próbálom azokat a pillanatnyi lelkiállapotom szerint megalkotni.

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Hányféle is van? Na azt nem tudom mind, de igyekszem.

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Sok, de egyre közelebb van.

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Ne akarjon egyből tudni mindent! Egyáltalán nem szégyen, ha nem tudja a „wheel-t” a „super8-at” egyből megcsinálni programon, vagy ha nem megy neki zenére megtartani a programját. 

Sok-sok kitartást, és a „nagyon tudok szaunázni” közönséghez türelmet, mert ők „mindenhez értenek, hisz évek óta járnak versenyekre, ott már mindent láttak és ebből tudják is mi a jó”!

Ne féljenek az oktatójukhoz visszamenni kérdezni, leülni a többi kollégával beszélgetni, valamint tanulni, tanulni, tanulni. Nem attól lesz valaki jó sofőr, mert megtanították vezetni, hisz akkor csak egy papírt kapott arról, hogy most már elkezdhet tanulni vezetni!

Tiszteljék a szaunát, a szaunakályhát, a kollégákat és a vendégeket!

 

Köszönöm a Válaszokat!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több… szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj…

Facebook G+ Instagram YouTube