1. Mióta vagy SzaunaMester?

2012 ősz végén végeztem, Szolári Zsoltnál.

10865755_950713728272997_5850723746778998985_o.jpg

kép forrása: facebook

2. Miért lettél SzaunaMester?

Eleinte szaunás törzsvendég voltam a feleségemmel, és egyik alkalommal Zsolt a programok után megkérdezte, hogy a vendégek közül van-e kedve valakinek kipróbálnia magát egy felöntés keretében. Én igent mondtam, és ez a mai napig maradandó élmény.

 

3. Mi motivál?

Számomra ez hobbi, soha nem a pénzért csináltam/csinálom. Minden, ami a szaunaprogramokkal, a szervezéssel, a hang/fény technikával kapcsolatos, szakmai kihívás. Az adott feladatok megoldása motivál leginkább. A kihívást keresem, a saját határaimat feszegetem. Nagyon sok hobbim van/volt emellett, de ez maradt meg eddig legtovább.

 

4. Ki a példaképed?

Nincs kifejezett példaképem, mindenkitől tanulok, mindenkihez pozitívan állok, lehetőség szerint. Mindenhová szívesen megyek, ha hívnak. És ha nem hívnak, akkor is… 🙂

 

5. Hogy látod a hazai szaunamesterek helyzetét?

A hazai szaunamesterek nehéz helyzetben vannak. Folyamatosan érvelni, vitázni kell, ahelyett, hogy a dolgukat végeznék. Kevés a programokhoz épített jó szauna, amolyan tűzoltás folyik évek óta. Az igények pedig szerencsére megnőttek, és a szaunázók száma folyamatosan nő ma is.

 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Természetesen szívesen mennék külföldre is. Ha másért nem is, de a tapasztalatok mindig jól jönnek.

 

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Én nem választom szét ennyire ezt a két műfajt, illetve mindkettőnek megvan a szerepe. Megpróbálok a hétköznapokon is valami pluszt átadni, remélem sikerül.

 

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Jobb kérdés, hogy hányat nem… Elméletben mindig mindegyiket tudom, de a törölközőt még tanítanom kell, mert folyton leesik, kiugrik, összegabalyodik. Ahogy megfigyeltem, nem is ezen van feltétlenül a hangsúly a nemzetközi porondon.

 

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarországon) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Ma már az ismeretségi körömben 10 emberből 5 tudja, mi ez az egész. 2 éve 10/2 volt kb. az arány. Szerintem még kb. 2-3 év, és legalább hallomás szinten mindenki fogja tudni, miről beszélünk.

 

10.Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Járjon nyitott szemmel a világban, nézzen meg minél több programot, akár itthon, akár külföldön is. Jöjjön el a szaunamester találkozóra, és beszélgessünk, ismerje meg ezt a csodálatos világot, amibe hirtelen belecsöppen. 

 

Köszönöm a Válaszokat!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több… szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj…

Facebook G+ Instagram YouTube