Aqualand Ráckeve – Mesés Keleti Szauna Est az 1001 Éjszaka Nyomában – Lívia Szaunamester

Hol volt hol nem volt, akár így is össze lehetne foglalni röviden és tömören az estét, nah de azért bővítsük…:)

Programok 20:00-tól voltak meghirdetve, s 1-1 vendég 3-3 felöntésen vehetett részt, ebből arra lehetett következtetni, hogy nagy az érdeklődés, sok vendég várható, hát így is lett. 19 óra után érkeztünk, s már sor állott a regisztrációs/pénztár pultnál, sebaj, 3 Liviás felöntésre sikerült némi várakozást követően „bilétát” szereznünk.
Melyek a következők voltak:
20:00 Kelet kincse – Az est csendes felvezetőjeként tömjén-, nag champa-, és jázminillatok mámorában fokozatosan hevülünk, majd a tetőpontra érkezve hűtött fahéjas-szegfűszeges narancsteával frissülünk fel.
22:45 Japán kertek alatt – Japán tradicionális hangjai által ellazulva zöld tea és japán gyümölcsillatok párájában házi készítésű zöld teás szappannal megújítjuk bőrünk savköpenyét, s nedvességgel töltjük fel azt.
23:30 A világ tetején – Himalája – A bátrak próbája következik igen intenzív hőhatással és sok-sok hidegrázással a Himalája hűvösét és erejét megidézve.

Mind-mind, ahogy írva vagyon/volt, úgy is történt, Líviában csalódni nem lehet, folyamatosan csak megerősíti hitünk tudásában…
Kicsit az estre visszakanyarodva fürdőbe/Vitál Zónába lépve, kiderült, hogy a nagy (13-15 fős) szaunában nincs világítás, s ezt sajnos a teljes este folyamán nem tudták a „szakemberek megoldani”, a szaunák, gőzkabinok sem igazán bírták a „nagy tömeget” (gőz nem volt, itt ott párásodott csak be… szaunák 50-75 fokon mentek), hiszen közel 100 főt engedtek be, holott érzésem szerint a hely kényelmes teltháza 50 főt bírna el. Hastáncos műsor jó volt, szépen „riszálták” magukat a lányok.
Így összességében a hely, úgy vélem, hogy viszonylag családias szauna parkja végett, meg is kellene maradnia annál, hogy a hely adottságaihoz mért mennyiségű vendégsereget enged be. Hiszen ez számára sem jó, hogy nem éppen a kívánt szájízzel távozik a vendég. 
Személy szerint Ráckeve egyike a kedvenc helyeimnek, de úgy vélem, hogy előbb a szauna parkot kellene fejleszteni, azt követően lehetne nagy tömegeket is kiszolgálni, nem pedig fordítva.
Az est háziasszonya előtt le a kalappal, Barabás Lívia mindent megtett azért, hogy az est a tőle és társai Gujka Ferenc, Galyas Tamás és Balogh József támogatásával így is a hangulat a tetőfokára tudjon hágni.

Összességében a szaunamesterek mentették meg az estét, a fürdő bízom benne tanul az esetből.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több… szaunáSOK

dr.szauna