OXYGÉN NaphegyBudapest – Fantáziavilág Szaunasze@nsz Est

Nekem is volt szerencsém az estén részt venni. Először, de tudom, hogy nem utoljára jártam az Oxigén naphegyi rezidenciáján, tény hogy kicsit borsos, de ha utánaszámolunk, nem is annyira, mint amennyire elsőnek tűnik. Nyugodtan merem állítani, hogy Budapest legszebb wellness részlege található itt, fel sem tudom sorolni, hány és mennyi fajta féle kabin lelhető itt.

Van 2 medence, az egyik kb. 10mX4m-es úszó, s egy nagy pezsgőfürdős meleg vizes panorámás is. Van külön! naturista szauna világ, finn szaunával, infrakabinnal, gőzkabinnal, fény-és aromaterápiás szaunákkal van ellátva.

Maga az este számomra nagyon szerencsésen indult, tudtam, hogy szauna est lesz, mert jött tájékoztató, de szokásomhoz híven ignoráltam pár fontos információt, gondoltam, hasonló rendszer van min t az Aquaworldben, de NEM… Itt ELŐZETESEN regisztrálni kellett az estre és a programokra is, ám a szerencse mellém szegődött (itt először), a percepción mondtam nagy vidám hogy jöttem az estre, mire kérdezik, hogy;
– Milyen néven voltam regisztrálva…
– hmmm… Kellett? 🙂
– Igen.
– Ohh.. Van valamilyen megoldás, hogy be tudjak menni? – hátulról egy szintén kedves hölgy mondja, hogy;
– Lemondta egy pár, így szerencsém van, de csak 1 programra tudok csak bent bemenni, a legelsőre 20:40 barna karszalaggal.
– Szuper, ide vele! (titkon bízom benne, hogy a többire már bent megoldom valahogy a részvételt…:) Így is lett részletek később…:))

Megkaptam minden szükséges információt, kitöltöttem minden dokumentumot (Naphegy és Oxygén szúz voltam, így még járatlan a helyszínen).
Átöltözve felderítettem a terepet, mint már az elején írtam rengeted féle-fajta kényeztető kabin található a területen, mely maximálisan tiszta, exkluzív és az ár mögött valóban van szolgáltatás is!
Kanyarodjunk vissza az estre, felderítésem során kideült, hogy összesen 5 szaunában/gőzkamrában van közel egy időben szauna program tartva, összesen átlagban 4-4 kamránként.

Első, mint már tudtam 20:40 barna karszalag, meg is kerestem – Dimenziók –Égi csoda – Kovács Teodóra „előadására” ülhettem be legálisan. Relaxáló, misztikus, dimenziós volt, nekem bejött, pont olyan volt amilyennek az első felvonásnak lennie kellett…J
Ezt követően Gittához fordultam tanácsért, hogy mivel ilyen „szerencsétlen” voltam, hogy csak úgy beestem, van-e arra mód, hogy utolsóként, ha van még hely, akkor „potyautasként” beüljek 1-1 programra, s megnyugtató IGEN választ kaptam.
Így jött is a következő óra következő felöntése: Ruszkabányai Gitta és Szabó Gyula (5. szauna oscar nyertese, akinek itt is ez úton is gratulálok) – Kék mélység – (UV-s) programjuk. Ez a panoráma szaunában volt, melynek valóban impozáns a kilátása, magára a Budai várra tekint, így élvezhettük a páros felöntés előnyeit.
Ezt követő órában Borbély Nauzika – Biscaya – programját élvezhettem, hol rájöttem titkon, nagy valószínűséggel nem csak én vagyok az egyetlen „potyautas”, mint kiderült 1 el több kencét készített be mesterünk, ám még így is 1 „hivatalosan” regisztrált vendég nem kapott, így tutira összesen 3 an voltunk bent „illegitimitásban”… 🙂
Utolsó programra sikerült ismerős szaunamester programjára is bejutni, a Karib Tenger Kalózai előadást Dombó Diána és Szabó Gyula társaságában élvezhettük, volt rum, sör, banán, csak a papagáj hiányzott.

Az esten valóban kitettek magukért a mesterek, minden felöntést, limonádé, gyümölcstál kísérte, sok tematika, zene, jelmezt láthattunk.

Konzekvenciák:
– az estet inkább szauna-bemutatónak nevezném, a vendégek többsége (kb. 120 fő) nem volt gyakorlott szaunázó, ismerkedtek a lehetőségekkel, programokkal, mindössze max. 10 fő aki lehetett gyakorlott rutinos fan.
– a hely, a kabinok és az este is több felöntést és gyakoribb, akár időben eltolt programok is kivitelezhetőek lennének. Személy szerint egy ilyen 4-5 órás rendezvényen nem gondolom, hogy be kellene szabályozni a vendégeket, hogy csak maximum 4 felöntésen lehetsz bent.
– ami tetszett, bár kicsit túlkomplikált (ha 10 féle színű, mintájú karszalag nem volt, akkor 1sem), hogy csak regisztrálva lehet részt venni, így tutira van biztos helyed! (jelen esetben én nem vagyok mérvadó és követendő példa, nekem pusztán szerencsém volt, legközelebb tuti regisztrálok).

Panoráma szauna

Összességében megnyerte a tetszésem, a hely és az est, ha egy kellemes pihentető, relaxáló, nyugodt és elegáns élményre fogok vágyni, biztosan felkeresem a helyet és rendezvényt.

 

Még több infó, még több szaunás élmény, még több… szaunáSOK

dr.szauna